17.mai feiring i barnehagen

17. mai trenger ikke bare være pølser og is. Særlig ikke når det finnes så mange litt sunnere varianter av god mat som er enkle å lage.

Bakst

Bakst er viktig når gjengen samles rundt 17. mai-frokosten. Vi har heldigvis mange enkle og gode oppskrifter, som ikke gjør at dere må bruke hele dagen på å bake. Hva med å ha et hint av pizza til frokost – som pizzahorn eller pizzasnurrer? Eller en av de litt søtere variantene laget på modne bananer: bananbrød, bananmuffins eller bananpannekaker med blåbær? Legger dere til både blåbær og jordbær kan dere lage et norsk flagg!

Vaffel

Det er lov å håpe at vi har værgudene med oss både på 17. mai, og dagene før. Så om sola titter frem, og vårluften er lun og varm – hvorfor ikke ta med vaffeljernet ut og steke deilige, norske vafler? Test gjerne denne oppskriften på deilige grove lunsjvafler med gulrot og eple! 

Frukt og bær-desserter

Når en spesiell anledning skal markeres med noe ekstra godt, er det alltid en god ide å se til fruktskålen. Hva med å lage fruktspyd til dessert? Barna kan bli med å putte frukten på spydene – det er en morsom og passe krevende aktivitet. Spydene kan også bli pynt: Fest dem på et halvt kålhode og sett det hele på bordet.

Eller så kan frukten moses til en deilig smoothie – eller hva med å lage bananis? Frys ned bananer dagen før, og så har du dem i en food processor/blender. Dryss oppå valgfri frukt og bær, og vipps har du en sunnere 17. mai-is.

Et annet alternativ er selvlagt blåbærgele. De er ferdig på kun en halvtime, og kan gjerne lages dagen i forveien – så blir det minimalt med stress og geleen får sette seg skikkelig. Med yoghurt og friske bringebær på toppen er det bare å sette i gang å synge “Norge i rødt, hvitt og blått” av full hals.

Et hyggelig bord

Å gjøre noe ekstra utav selve oppdekningen skaper god stemning. Hva med å lage bordkort? La barna få en liten bit papp som de kan tegne på. Oppfordre til å tegne flagget vårt eller flagget til et annet land de har tilhørighet til, en blomst, eller skrive inn navnet sitt om de kan det. Bordkort settes inntil koppen eller legges på bordet.

Tips til 17.mai frokosten

  • Hva med å lage bordkort? La barna få en liten bit papp hvor de kan tegne, kanskje flagget vårt, en blomst, eller navnet sitt. Bordkort settes inntil koppen eller legges på bordet.
  • God bakst hører hjemme på 17.mai frokosten. La barna være med å bake pizzahorn, pizzasnurrer eller kanskje bananmuffins? Du får fargeglade muffinsformer som passer feiringen i kjøkken- og utstyrsbutikk.
  • Hvis været tillater det, ta med vaffeljernet og stek vafler ute
  • Hva med fruktspyd til dessert? La barna være med og tre på bitene på lite spyd. Fest spydene på et halvt kålhode og sett det hele på bordet så får du en billig og fin bordpynt.

17.mai oppskrifter

Se alle våre oppskrifter her

Dele: