Matvafler 

Med skikkelig påfyll av næringsrik mat i løpet av dagen, får barna energien de trenger til tog, uteleker og flaggveiving. Våre grove grønnsaksvafler er et smakfullt og godt alternativ til pølser – som dessuten gir barna én av fem om dagen! 

Sett opp en vaffelstasjon og la barna velge toppingen på de nystekte godsakene selv, for eksempel ost, skinke og oppkuttede grønnsaker. 

 

En søt variant er bananvaflene våre med cottage cheese og havregryn. Servert med tilbehør i flaggets farger som jordbærsyltetøy, rømme og blåbær, kommer de garantert til å gå ned på høykant – samtidig som de metter lenge i små mager.

 

Grove pizzahorn 

Det er praktisk med mat som barna enkelt kan holde selv. Grove pizzahorn med deilig fyll av blant annet gulrot, paprika og mais er både rike på smak og langsomme karbohydrater – en perfekt ting å «selge» i pølseboden. Legg dem på et fat og stikk et lite kakeflagg i hvert horn, så er det bare å ta plass bak disken og forberede seg på en kø av sultne festdeltakere.

Blåbærgelé

Gelé er en sikker vinner når noe skal feires, og blåbærgeléen vår er intet unntak! Og i motsetning til gelé fra pakke, er denne hjemmelagde varianten full av sunne antioksidanter. Toppet med pisket krem og friske bringebær blir dette en skikkelig 17. mai-dessert. 

 

Fruktspyd

Fargerike fruktspyd er et supert alternativ til is på pinne – proppet med vitaminer, mineraler og fiber. Oppkuttet frukt og bær er alltid populært hos barna, og spesielt når det er tredd på en pinne. Ved å bruke frukt og bær i rødt, hvitt og blått som jordbær, honningmelon og blåbær, blir spydene ekstra 17. mai-fine. 

 

Serveringstips: Stikk spydene ned i skallet på en halv melon eller ananas for å lage et «pinnsvin». 

 

Smoothie med havre 

I stedet for å gi barna rød saft, som ofte inneholder mye tilsatt sukker, kan det være en god ide å lage en smoothie. Vår superduper smoothie inneholder både havregryn, yoghurt naturell og agurk – i tillegg til søt og deilig mango. En skikkelig vitaminbombe med andre ord, med en mild smak alle barn liker. Servert i glass med papirsugerør med blå, hvite og røde striper er denne smoothien en nasjonaldag verdig!