Barnas Matboks gjør det enklere å servere sunn mat i barnehagen

 

Beter og rotgrønnsaker

Beter og rotgrønnsaker smaker herlig ovnsbakt, men kan også brukes som en lettere snack ved siden av grønn hummus. Kombiner gjerne regnbuegulrot, beter og stangselleri for en skikkelig fargeeksplosjon.

 

 

Eple

Lite smaker så godt som norske epler om høsten. Med denne grøten får du brukt frukten på en enkel og næringsrik måte.

 

 

 

Gulrotsuppe er et fint innslag på barnehagemenyen

 

Gulrot
Gulroten er en av høstens stjerner – stappfull av A-vitamin for små kropper i vekst. Skal dere på tur? Da kan denne gulrotsuppen passe midt i blinken. Ha garnityret klart i egne bokser og hell suppen i termoser. Legg pasta og egg i hver kopp og hell varm suppe over for en fin temperatur på alt.

 

 

Sopp

Denne godsaken kommer i en rekke varianter, og tilfører en deilig smak av natur til maten. Grynotto med sopp og brokkoli smaker nydelig – også som rester dagen etter. Synes barna det er skummelt med sopp? Da kan kanskje denne vegetarpizzaen være tingen.

 

Blomkål- og brokkolisuppe med sprøstekt løk er lunende og god lunsj i barnehagen.

 

Blomkål og brokkoli
Ikke alle barn blir like begeistret når blomkål og brokkoli blir servert i form av “trær” på tallerkenen. Et tips er å gjøre bukettene mer spennende ved å putte små biter på en tannpirker – da har du passelig fingermat til små hender. En annen god ide er å lage denne smakfulle blomkål- og brokkolisuppa med sprøstekt løk.

 

 

Nysgjerrig på hva annet du kan bruke høstens råvarer til? Under kan du se flere oppskrifter, og på vår oppskriftsside finner du haugevis av næringsrike og smakfulle retter til barnehagematen.

 

Visste du at flere av rettene også kommer med ferdig oppkuttede grønnsaker? Se oppskriftene her!

Bli inspirert av høstens råvarer