Jorden rundt på kartet

Skriv ut kart over verden. Dere kan finne svart/hvitt kart her, som dere kan fargelegge og skrive inn navn på de ulike landene. La barna snakke om land de har vært i, eller kanskje noen har foreldre som kommer fra et annet land? Dere kan bruke muligheten til å snakke om skikker og tradisjoner som skiller seg fra våre, men også om hvordan ting vi bruker hver dag kommer fra land som ligger langt borte. iPaden, for eksempel, kommer fra USA, lages i Kina, og brukes i barnehagen!

Last ned fargeleggingsklart kart her

Tegn og fargelegg flagg

Det finnes en overflod av fine flagg der ute. Barna kjenner jo det norske flagget fra 17. mai-feiringen, så hvorfor ikke bruke litt tid på å tegne andre lands flagg? Mange land har spennende flagg med sterke og fine farger – hva med Tanzania, Frankrike eller Pakistan? Hjelp barna å finne frem et flagg de liker – og heng opp flaggene rundt i barnehagen når de er ferdige. Husk å få med FN-flagget!

Print ut fargeleggingsklare flagg her

Jordomseiling i barnehagen

Besøk fremmede land og kulturer – inne i barnehagen! Dere kan forvandle noen av områdene i barnehagen til spennende land. Lag den kinesiske mur i Lego eller Duplo, spis sittende på gulvet som i Asia eller arranger et kongelig bryllup i England mellom to av barna. En ide kan være å dele barna inn i grupper og la dem få utdelt hvert sitt land de kan lære om. Så kan de fortelle resten av barnehagen om hvordan livet leves helt andre steder enn i Norge.

Ha et internasjonalt disco

Sang og musikk binder mennesker fra hele verden sammen. La barna danse til rytmer fra helt andre deler av kloden. Gangnam Style er koreansk, og kan være et fint sted å starte. På Spotify finnes mange spillelister med musikk fra andre land – fengende rytmer dere kan slå dere løs til.

Spilleliste med fengende dansemusikk fra hele verden

Linsesuppe er et sunt og mettende vegetaralternativ i barnehagen.

Få en smak av verden

Mat er en viktig ingrediens i all verdens kulturer, og en glimrende måte å lære om verdens mangfold på. Bærekraft og matproduksjon er også viktige temaer for FN, og over et måltid kan det være fint å snakke om hvor maten kommer fra, og hvor viktig det er at barn og voksne over hele verden får den maten de trenger. For å få en smak av verden kan dere lage spennende og eksotiske retter et par av dagene i løpet av uken, eller sett sammen en internasjonal buffet. Det trenger ikke være vanskelig – bare se på våre tips til å lage deilige og enkle retter fra tre forskjellige kontinenter her!

Lag mat fra tre kontinenter

Flere eksotiske retter fra hele verden