Gro råvarer

Å lage en grønnsakshage i barnehagen er både gøy og lærerikt. Terskelen for å dyrke kan være høy i en travel hverdag, men det trenger ikke å ta all verdens tid å dyrke selv.
Fem enkle grønnsaker man kan dyrke selv er salat, reddik, gulrot, potet og diverse urter. Reddiken og salaten trives godt sammen, mens poteter, gulrøtter og urter medvirker i utallige oppskrifter.

Les hvordan du kan dyrke grønnsakene her:

Oppskrifter med råvarene

Når råvarene først er tatt opp av jorda er det mange måter å få brukt dem på. Hvis du vil bruke mange av dem samtidig kan du lage fantastiske grønnsakskjøttboller med potetmos.

Reddik passer perfekt i en asiatisk torskeform. Den blir fort en favoritt i barnehagen! 

Skal du ut på tur er gulroten også svært anvendelig. Rå gulrøtter er et perfekt mellommåltid og til lunsj kan dere ta med en gulrotsuppe med egg og pasta på termos.

Aktiviteter

En bærekraftig, lærerik og lur måte å bruke matrester på er å lage komposthaug. Med den næringsrike jorden vil være perfekt for å dyrke nye grønnsaker ved en senere anledning.
Om dere vil ut på tur kan det være en perfekt anledning til å besøke en gård hvor dere kan lære mer om hvor maten kommer fra og få tips om dyrking av råvarer!