Barnas tomatsuppe er en slager i barnehagen.

Slik lager vi vår tomatsuppe

Tomatene i tomatsuppen plukkes og tørkes når tomatene er på sitt beste. I tørkeprosessen fjernes vannet fra tomatene.

Næringsstoffene i tomaten forsvinner ikke gjennom tørking, men bevares godt i en oppkonsentrert form.

Vitamin C er det eneste lille unntaket da det er et flyktig vannløselig vitamin som lett forsvinner ved all type tilberedning av mat. Rødfargen til tomatene skyldes i all hovedsak antioksidanten lykopen.

Et skritt på veien mot en grønnere hverdag

Hovedårsaken til at våre supper gir betydelig lavere miljøbelastning enn en tilsvarende hjemmelaget variant, er knyttet til transport av ingredienser. Råvarene i suppen tørkes tett på der de dyrkes, dermed unngår man å frakte store mengder vann. Og med det reduseres klimagassutslippene ved transport også betraktelig. Ta for eksempel TORO tomatsuppe; Siden tomatene tørkes der de dyrkes, så er tomatsuppen rundt 80 prosent mer miljøvennlig enn hjemmelaget tomatsuppe basert på hermetiske tomater.

Dette er selvfølgelig ikke noe vi bare har funnet på selv. Metoden vi har benyttet for å beregne produktenes miljøbelastning heter livsløpsanalyser (forkortet LCA-analyser), og vi har fått hjelp av det svenske forskningsinstituttet RISE til å beregne ulike produkters miljøbelastning. Å bruke vår suppe, er derfor et lite, men enkelt grep på veien mot en grønnere hverdag.

 

Visste du at...

Tørking av mat øker også holdbarheten til råvarer da det fjerner vannet som er livsgrunnlaget for at uønskede stoffer kan vokse. Økt holdbarhet gjør det lettere å spise opp all maten da den ikke blir dårlig så raskt, dette reduserer matsvinn!

Guri gulrot godkjenner

Miljøvennlig og godt for små kropper

Barnas supper er spesialutviklet for barn! Kokk Kenneth forteller hva som gjør denne suppen til et spesielt godt alternativ.

Deilige supper

Dele: