Tradisjonsrik festmat


Til feiring trenger man noe godt å spise og bidos er samisk festmat! Her kan barna få smake en tradisjonsrik gryterett proppfull av kjøtt, poteter og grønnsaker. 

Gahkko er samisk brød som serveres sammen med bidos. Disse lettkrydrede, søte og saftige brødene kommer til å bli populære blant barna og er perfekte til samefolkets dag. 

Samisk musikk og joik

Musikk og fest hører sammen og da passer det å presentere barna for samisk musikk. Det finnes mange spillelister på Spotify og Youtube med dansbar musikk fra blant annet Keiino, ISÁK og vinneren fra MGP jr., The Black Sheeps, med superhiten Oro Jáska Beana. 

Joik er samenes tradisjonelle folkemusikk og kan spilles av for barna både til dansing og fest, men også under hvilestund. 

Aktiviteter

Lek og moro hører til på en dag som dette, og gjennom aktiviteter kan barna lære mer om samisk kultur. For eksempel kan dere male eller fargelegge reinsdyr, kofter eller det samiske flagget. Om dere har snø og plass til det, kan dere bruke vannmaling og male et stort samiske flagg på uteområdet!

Det er også mulig å bygge eller kjøpe en lavvo barna kan sitte i. Der kan de for eksempel få høre det samisk eventyret “Da Stallo giftet seg med en trestokk” eller få besøk av noen med samisk bakgrunn som kan dele kunnskapen sin med barna.