Påskeegg

Påsken er en religiøs høytid som feires av både kristne og jøder. Jødene minnes at de ble frie etter langvarig fangenskap i Egypt, mens kristne markerer at Jesus døde på et kors og senere vendte tilbake til livet. Men for mange barn er påskeegget det viktigste som hører til i påskefeiringen. Hva med å fylle det opp med frukt og grønnsaker? Vi har både oppskrifter til fruktskåler og grønnsaksskåler

Husk også at vi leverer ferdig kuttede grønnsaker. Noe som er ypperlig for å raskt kunne lage sunne påskeegg!

Et annet morsom aktivitet kan være å lage fargerike kokte egg! Kok for eksempel egget med rødkål, rødbeter eller gurkemeie for å sette naturlige farger på egget. Om du ønsker enda sterkere farger fungerer det aller best med konditorfarge. 

 

Sjarmerende påskeboller

Å bake er noe av det beste som finnes! Hva med å servere sjarmerende påskeboller til frokost eller lunsj? Bollene kan spises både med og uten pålegg. Med disse festlige påskebollene kan du gjøre påsketiden litt ekstra morsom for de små.

 

Appelsin

Tidligere var det helst rundt påsketider at vi i Norge fikk importert de aller søteste og beste appelsinene fra landene rundt Middelhavet der de ble dyrket. Og siden påske er tid for kos og nytelse er det kanskje ikke så rart at appelsinen snart ble en fast tradisjon?

Appelsinen er fin å dele ut i båter til barna og er kilde til C-vitamin, kalsium, kalium, magnesium, vitamin B1, samt fiber og flere ulike sunne plantestoffer.

 

Påskeaktiviteter

Appelsinen kan også anvendes til leker og aktiviteter. Blant annet kan man leke “den som appelsinen har”. I leken er appelsinen blitt til en magisk ønske-kule, og den som har kulen får oppfylt ett ønske. Sett dere i ring og trill appelsinen til hverandre. 

Krim og mysterier er noe mange forbinder med påske. Så hvorfor ikke lage et lite påskemysterium i barnehagen? Les mer om hvordan du kan gjøre det i artikkelen vår om mystiske og morsomme påskeaktiviteter.