Skummel mat til Halloween-feiringen

 

Flere barnehager liker å diske opp med tradisjonsrike retter når høytider nærmer seg. Halloween er inget unntak, og denne dagen forbindes jo ofte med snop og søtsaker. Heldigvis er det ingen grunn til at maten vi serverer ikke skal være både sunn og næringsrik. Med disse skumle rettene setter dere prikken over i-en under barnehagens Halloween-feiring.

Se våre skumle retter

Sunn halloween-digg

Halloween er gjerne forbundet med søtsaker – små barn med store godteposer de såvidt klarer å bære. Og det er ingen grunn til at man ikke skal kose seg i barnehagen også, særlig ikke når vi i Barnas Matboks har flere oppskrifter på digg mat som er både næringsrike og sukkerfattige. Hva med å lage grovt bananbrød, bananmuffins med bær eller bærfylte ovnsbakte pannekaker?

La barna kle seg ut og gå trick or treat i barnehagen for å få hendene i de deilige, sunne godsakene! Kjøkkenet kan være et hjem, og barna kan «ringe på» i grupper. Kanskje kan de en litt skummel sang de kan synge, for eksempel «Når trollmor har lagt sine elleve små troll»?

Se oppskrifter på sunne godsaker her

Stemningsfull eventyrstund

Selv om halloween ofte handler om godteri og utkledning, er det mange norske folkeeventyr som kan være med på å sette stemningen. Fra Asbjørnsen & Moes fantastiske univers finnes det mange overnaturlige vesener, som for eksempel trollet. Slukk taklampa og tenn stearinglys, sett dere godt til rette og kom i trolsk stemning med historien om de tre bukkene bruse, eller Askeladden som kappåt med trollet. Kanskje blir det nettopp grøt på menyen etterpå? Vi har flere spennende grøtvarianter, blant annet byggrynsgrøt med appelsin og kanel og en ovnsbakt havregrøt med eple. 

Se alle våre fristende grøtoppskrifter

Halloween-gryter til store og små

Er det et skummelt heksebrygg som står og bobler på kjøkkenet? Eller er det en velsmakende, oransje gulrot- eller kyllingsuppe? Det er heldigvis bare fargen som er skummel med disse suppene – grønnsakene forvandles fra skremmende ingredienser til fristende og fargerike smaksbomber i disse deilige suppene og grytene.

Flere spennende supper og gryter