Variert og sunn brødmat

Brødskiven er helårsmat og passer like godt til tur på vinteren som på sommeren. En av fordelene er at pålegget kan varieres i det uendelige. Typiske favoritter i barnehagen er ofte leverpostei, kaviar, makrell i tomat og smøreost.

Om dere lager bål kan dere for eksempel lage ostesmørbrød. Pinnebrød er ikke bare morsomt for barna å lage, det er også kjempegodt!

Mange lurer på om man bør spise brødmat flere ganger om dagen eller om det i det hele tatt er lurt å spise det hver dag. Grovbrød (75 %) bakt på sammalt hvete og vann inneholder faktisk omtrent like mye jern som stekt ytrefilet av storfe. Brødmat har lenge vært en av de kvantitativt viktigste kildene til jern for nordmenn. Brødmaten er verken farlig eller usunn, så lenge den er satt sammen fornuftig!

 

 

Lag deigen til de grove pinnebrødene i barnehagen og stek dem over bålet når dere er på tur!

Varm suppe i vinterkulda 

Med blå temperaturer er det deilig å kunne varme seg på en god suppe. Å fylle termosen med gulrotsuppe med pastasalat, er en skikkelig vinner på tur.  Det sørger for at flokken holder energien oppe om det er vandring i nærområdet eller en lengre tur!

Kanskje Solvang barnehage kan inspirere med sin suppe med kylling og paprika? Her får turmedlemmene en kjempedeilig suppe med kålrot, selleri og søtpotet som de kanskje ikke er vant til å smake. 

 

Fargerik mat til vottekledde hender

Selv om ikke alle barn er så glad i å ha på seg votter kan det være fint å ha med mat hvor vottene kan forbli på henda. Nydelig laksewraps med grønnsaker er enkelt å holde og utrolig godt!

Barn som voksne spiser med øynene. Har du med pastasalat med kylling i boks kan den fargeglade miksen inspirere barna til å spise enda mer grønt!

 

Ut på tur, mat på lur

Det er ikke alltid at hele gjengen har krefter til en lang tur. Grove havrekjeks er perfekt nødproviant for å fylle på med litt energi til trøtte bein. 

Skog og bær hører sammen. Om barna trenger en skikkelig energiboost er våre scones med frukt og bær ypperlige å ha med seg på vandring. 

Se alle turoppskriftene