Matvafler

Valentinsdagen blir også kalt “Alle hjerters dag” og da passer det å by barna på vafler! Et alternativ er våre kjempegode bananvafler, som gir barna én av fem om dagen. 

Et mer mettende alternativ er smakfulle lunsjvafler med skinke og salat. Her får barna energi og glede til å fortsette med valentinsaktiviteter. 

 

Gleden av å gi

Selv om valentinsdagen opprinnelig er en markering av kjærligheten kan fokus på vennskap være vel så fint å lære barna. Hva med å arrangere aktiviteten “Hemmelig venn” hvor barna trekker en de skal være ekstra hyggelige mot den dagen. Kanskje noen får seg en ny venn?

Å lære seg å dele er positivt, konstruktivt og hjelpende. Lag for eksempel grønnsaksskåler og la barna dele ut til hverandre – sosialt og sunt!

Det skal være hyggelig å gi. Lag en stasjon der barna kan lage valentinskort til familie og venner. Disse kan for eksempel bli dekorert med perla hjerter. Sett på en spilleliste med sanger om vennskap og kjærlighet så er stemningen satt.

 

Vennskapstre og tegning

En annen flott aktivitet som kan involvere alle barna er å lage et vennskapstre. Klipp ut stamme og grener av fargede ark og dekorer treet med bilder av barna, vennskapstegninger tegnet av dem eller la dem ta et håndavtrykk med maling. Fest det til en vegg der det er synlig. Da har man en hyggelig aktivitet og et koselig minne i barnehagen.

Det kan være gøy å dekorere uteområdet også! Om det fortsatt er snø kan dere male hjerter i snøen med vannmaling eller bruke kritt på bakken om det er tørt.