En matboks for alle

Hva betyr dette? For oss betyr det ny giv i arbeidet med vår viktigste oppgave: å gjøre det enkelt å lage sunn mat i barnehagen. For deg betyr det at du fortsatt får kvalitetssikra mat, skreddersydd for barnehagen, rett på døra – bare at nå er det Barnas Matboks som står bak.

Matboks er norsk matkultur. Fem dager i uken, i år etter år, har norske barn i skole og barnehage fått glede og næring fra fargerike, firkanta, praktiske matbokser. Og samtidig som verden endrer seg, har matboksen bestått. Den er fortsatt symbol på noe trygt, godt og enkelt – ord som skal gjennomsyre alt vi gjør, fra utvikling av nye oppskrifter til varene står på dørene i barnehager landet rundt. Men matboksen er også en overraskelse – det skal være spennende å løfte på lokket, og se hva man har å glede seg til.

Sunne klassikere og spennende varmretter

Navnebyttet kommer også med et løfte. Det siste året har vært spesielt, og for dere som jobber i barnehager har situasjonen vært mer utfordrende enn for mange andre. Det har både gjort oss enda mer ydmyke for arbeidet dere gjør, og fått oss til å utvikle oss videre for å gi dere det dere trenger. Slik skal vi fortsette å dekke to behov: gi barna sunn mat, og gi dere det som behøves for at matlagingen ikke skal stå i veien for kvalitetstid med de små.

Ovnsbakt havregrøt med eple er lettlaget og godt for barnehagen

For tjenesten vår handler om å gjøre det enkelt å lage sunn mat. Vi gjør de enkle brød- og grøtmåltidene mer næringsrike, og setter sammen oppskrifter på varme, spennende retter som passer perfekt for barnehagen. Derfor vil vi fortsette å satse på hvordan enkle grep gjør matpakke-klassikeren brødskive sunnere og mer spennende, samtidig som vi utvikler nye varmretter som både gjør og smaker godt. Med oss på laget har vi heldigvis dedikerte ernæringseksperter og kokker, som vet hvordan man gjør barna interessert i maten – fra ingrediensene står på kjøkkenbenken til retten er ferdig.

De to jentene synes det er gøy å få være med i kjøkkentjenesten i barnehagen

Et næringsrikt og enkelt 2021

Nytt år, nytt navn, og ny giv. I sum er dette en perfekt anledning til å prøve Barnas Matboks for første gang – enten dere er tidligere Barebramat-brukere, eller aldri har testet tjenesten før. Derfor håper vi å inspirere med noen av våre favorittretter nedenfor – og her finner du forslag til ukesmenyer og over 150 oppskrifter på sunne og enkle retter til din barnehage. Som alltid fyller dere enkelt inn hvor mange barn dere er, så setter vi opp en handleliste over alt dere trenger – som fraktes rett til barnehagen.

Bli med oss inn i 2021 – som Barnas Matboks!

Favoritter